حقوق و قضا
نعمت احمدی:

آرای خلاف بین شرع توسط هیاتی از مجتهدین رسیدگی شود

آرای خلاف بین شرع توسط هیاتی از مجتهدین رسیدگی شود

به گزارش حقوق و قضا یک حقوقدان اظهار داشت: ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری احتیاج به اصلاح ندارد و اگر  رایی خلاف بین شرع بود  که آن هم بسیار نادر است توسط هیاتی از مجتهدین  به آن رسیدگی شود.



نعمت احمدی در گفتگو با ایسنا درباره سخنان اخیر رئیس قوه قضاییه در خصوص این که "فرایندهای پیچیده رسیدگی باعث فساد است و ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری با این وضع قابل استمرار نیست"، اظهار داشت: ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری احتیاج به اصلاح ندارد. باید هر زمان که آرایی "خلاف بین شرع" بود توسط هیاتی از مجتهدین رسیدگی شود و به قول آقای محسنی اژه ای همه آرای خلاف بین شرع را ایشان نگان نمی کند و تشخیص این امر هم برای قضات دشوار می باشد.

این وکیل دادگستری اضافه کرد: در همه دنیا رسیدگی ها دو بخش است شامل ماهیتی که شامل دادگاه بدوی و تجدیدنظر است و دیگری شکلی است؛ نظارت قوه قضاییه بر عملکرد قضات در دادگاه های بدوی و تجدید نظر و فرجام خواهی.

وی افزود: در مرحله فرجام خواهی به ماهیت پرونده ها کار ندارند و بر این مورد تمرکز می شود که قضات در رسیدگی ها از لحاظ شکلی رعایت قوانین و مقررات را داشتند یا خیر. در این مرحله یا رای نقض می شود و به شعبه هم عرض برمی گردد و یا نقص می گیرند و نقصها پرونده ها را برطرف می کنند. شعبه هم عرض به پرونده ها رسیدگی می کند و اگر رای بدوی را پذیرفت، رای تایید شده و به هیات عمومی اصراری دیوان عالی می رود و اگر رای را نپذیرفت رای جدیدی را مطابق نظر دیوان عالی صادر می کند.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی ریاست قوه قضاییه برابر بند ۳ اصل ۱۶۸ قانون اساسی، نظارت بر حسن اجرای قوانین است و نظارت بر حسن اجرای قوانین با نگاه کردن امکان پذیر نیست و نظارت بر حسن اجرای قوانین یعنی همه پرونده های قضایی. یک راه دارد و آن هم در اصل ۱۶۱ قانون اساسی آمده که دیوان عالی کشور به منظور نظارت برحسن اجرای قوانین تشکیل می شود؛ بنابراین بنظرم باید قانون اساسی اجرا شود.

احمدی افزود: یک زمانی که تعداد قضات کم بود هر سه مرحله را داشتیم و هم اکنون این همه قاضی و فارغ التحصیل حقوق و... داریم ولی مهم ترین مرحله رسیدگی که در دنیا اعتماد مردم به آن بوده و قضات دیوان عالی کشور است را می خواهیم نادیده بگیریم.

این حقوقدان ضمن اشاره به نامه ارسالی اش به رئیس قوه قضاییه در مورد ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری اظهار داشت: در نامه گفتم که شما ابتدا حرف های خودتان را عملی کنید. متاسفانه رایی در دادگاه بدوی صادر می شود و پس از ارسال به دادگاه تجدید نظر به بایگانی راکد می رود.

وی در انتها تصریح کرد: باید فرجام خواهی اعمال شود و ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری هم علاوه بر فرجام خواهی باشد و اگر رایی خلاف بین شرع بود که آن هم بسیار نادر است توسط هیاتی از مجتهدین به آن رسیدگی شود.





منبع:

1400/07/30
11:52:56
5.0 / ۵
1069
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد